Finep příští rok v Praze postaví 500 bytů za 1,7 miliardy korun

29.12.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 29. prosince (ČTK) - Developerská společnost Finep příští rok v Praze postaví 500 nových bytů až za 1,7 miliardy korun. Zvažuje také stavbu retailového parku či administrativní budovy, řekl ČTK finanční ředitel Finepu Štěpán Havlas. Letos čeká růst tržeb o 7,5 procenta.

\"V roce 2015 plánujeme spuštění prodeje pěti nových etap v rámci našich stávajících lokalit a rozvojových území v Praze, což představuje zhruba 500 nových bytů. Naše investice do nové residenční výstavby v Praze se budou pohybovat na podobné úrovni jako v předchozích letech a budou tedy v řádu 1,5 až 1,7 miliardy korun,\" uvedl.

Skupina letos koupila realitní společnost Maxima Reality či obchodní centrum v Bratislavě. V podobných investicích chce Finep pokračovat i v příštím roce. \"I pro rok 2015 plánujeme investovat do rozvoje spojeného s nemovitostmi, a to buď v podobě například přípravy retailového parku nebo administrativní budovy v rámci našich stávajících rozvojových území,\" řekl Havlas.

Letošní rok považuje vedení Finepu za úspěšný, tržby za prodané byty meziročně vzrostou o 7,5 procenta. Ceny prodávaných bytů prý byly letos srovnatelné s rokem 2013. \"Vzhledem ke skutečnosti, že posledních šest měsíců je na trhu zřetelný růst cen stavebních prací, tak naše jednotková developerská marže z prodejů meziročně klesla,\" řekl Havlas.

Finep patří mezi pět největších developerů na pražském rezidenčním trhu. Od roku 1995 společnost postavila přes 7500 nových bytů v několika desítkách projektů. V pražských Stodůlkách postavila také administrativní komplex City West, kde sídlí například Komerční banka, Siemens a Hyundai. Finep kromě Česka a Slovenska působí od roku 2013 v Mongolsku. Jako jedna z mála velkých společností se výrazněji zabývá také družstevním bydlením.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK