Sobotka slíbil pomoc státu pro modernizaci železnice na letiště

06.04.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 6. dubna (ČTK) - Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) slíbil Praze pomoc státu nejen s výstavbou dalších stanic metra, ale i s modernizací železničního spojení na Letiště Václava Havla v Ruzyni. Řekl to dnes novinářům v rámci slavnostního otevření čtyř stanic metra na trase A, která tak vede až do Motola.

 

Vláda má podle předsedy dluhy z hlediska rozvoje dopravní infrastruktury v hlavním městě jako centru ČR. Je jím kromě dostavby velkého městského okruhu právě spojení s ruzyňským letištěm, které je prioritou, řekl Sobotka. \"Modernizovat trať, která by měla spojit letiště a centrum hlavního města, to by měl být úkol pro stát jako takový,\" dodal.

Spolufinancování ze státního rozpočtu zmínil Sobotka výslovně jen u stavby nových stanic metra, o nichž se uvažuje v rámci nové trasy D. Uvedl ale také, že vláda může podporovat tyto projekty také tím, že umožní financování z prostředků z EU. \"Na další výstavbu pražského metra by měl přispět státní rozpočet,\" řekl premiér.

Modernizovaná trať by měla spojit metro s letištěm ve stanici Nádraží Veleslavín, která je jednou z dnes otevřených nových stanic trasy A.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK