Novým úsekem metra A dnes projeli první cestující

06.04.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 6. dubna (ČTK) - První cestující dnes po 15:00 projeli nově otevřeným úsekem metra A. Podle zpravodaje ČTK svezly soupravy už v prvních minutách stovky lidí. V úterý čekají Pražany v souvislosti s prodloužením metra ještě změny jízdních řádů navazujících autobusů a tramvají.

 

Provoz šestikilometrového prodloužení metra do Motola dopoledne slavnostně zahájili premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) s pražskou primátorkou Adrianou Krnáčovou (za ANO) a vedením dopravního podniku v nové stanici Nádraží Veleslavín. Pro veřejnost se nové stanice otevřely krátce před 15:00. Například stanice Bořislavka na začátku nového úseku byla při zahájení provozu plná.

Stavba začala v roce 2009 a stála zhruba 20 miliard korun. V novém úseku metra vznikly čtyři zastávky - Bořislavka, Nádraží Veleslavín, Petřiny a Nemocnice Motol. Podobně jako u některých málo vytížených stanic na lince metra C budou soupravy i v prodlouženém úseku metra A jezdit v omezeném režimu. V některé časy tak pojede přes nové stanice jen každá druhá souprava.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK