Finanční poradenství na evropské úrovni

21.01.2005 | , Finance.cz
DŮCHODY A DÁVKY


Společnost Finance.EU, kterou v roce 2002 převzal holding AWD, od 1. ledna 2005 získává značku své mateřské společnosti a stává se AWD Česká republika.

Společnost AWD působí v 11 zemích Evropy prostřednictvím svých dceřiných společností, z nichž dosud pět působí pod značkou AWD – Německo (1988), Rakousko (1991), Švýcarsko (1992), Itálie (2003) a Velká Británie (2004). V roce 2005 se k těmto zemím přiřadila i Česká republika.

Cílem AWD v České republice je oslovit české domácnosti s nabídkou nezávislého finančního poradenství a stát se jedničkou na českém trhu.

 „Uplynulé dva roky, především však rok 2004 byl pro naši společnost zlomový. Převzali jsme od AWD její model dvoustupňového poradenského procesu. Uvedli jsme v život koncepty optimalizace osobních financí v oblasti ochrany majetku, příjmů a zabezpečení na důchod. Zaměřili jsme se také na rozšíření našeho obchodního týmu a na jeho zkvalitnění prostřednictvím nového systému odborného vzdělávání,“ říká Ing. Michal Pyšík, generální ředitel AWD Česká republika.

Veškeré aktivity AWD na trzích CEE (střední a východní Evropy) budou řízeny a podporovány společností AWD Österreich. „Jsme hrdí, že je ČR první zemí ze zemí trhu CEE, kde můžeme zavést značku AWD,“ říká Wolfgang Prasser, generální ředitel AWD Rakousko. „Český finanční trh je již velmi rozvinutý a v současné době je pro nás prioritou číslo 1. Do konce roku 2006 by měly všechny země CEE vystupovat pod značkou AWD.“

Autor článku

Redakce

Redakce  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: DŮCHODY A DÁVKY