Pátým členem rady ČTÚ jmenovala vláda pedagoga Jiřího Peterku

03.06.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 3. června (ČTK) - Vláda dnes jmenovala pátým členem rady Českého telekomunikačního úřadu na pět let vysokoškolského pedagoga a konzultanta Jiřího Peterku (1958). Obsadil místo po bývalém předsedovi Pavlu Dvořákovi, kterému mandát vypršel v dubnu. ČTK informaci z získala z tiskového oddělení vlády.

Peterka působí od roku 1992 na Matematicko-fyzikální fakultě Univerzity Karlovy jako pedagog a zároveň se věnuje poradenské, konzultační a publikační činnosti v oblasti elektronických komunikací. Do rady již jednou nominován byl za ministra informatiky Vladimíra Mlynáře, vláda tehdy ale jeho jmenování neschválila.

Peterku navrhl ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek (ČSSD). Vzhledem k jeho dlouholetým zkušenostem v oblasti elektronických komunikací a znalosti evropského regulačního rámce lze podle Mládka očekávat, že bude pro Český telekomunikační úřad značným přínosem. Peterka má širokou podporu i mezi podnikateli v oblasti elektronických komunikací a odbornou veřejností.

V radě ČTÚ v současnosti sedí její předseda Jaromír Novák, bývalý novinář Ondřej Malý, bývalý předseda ÚOHS Josef Bednář a bývalý šéf telekomunikační sekce MPO Jan Duben. Páté místo bylo dosud neobsazené.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK