Dolar sestoupil na dvoutýdenní minimum vůči euru

03.06.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 3. června (ČTK) - Dolar dnes klesl na dvoutýdenní minimum vůči euru poté, co Evropská centrální banka (ECB) navzdory nedávným výkyvům na finančních trzích ponechala svou měnovou politiku beze změny. Americká měna tak navázala na svůj úterní propad, za kterým stály naděje na dohodu Řecka s mezinárodními věřiteli.

Jednotná evropská měna se dnes vůči dolaru vyšplhala až na 1,12725 USD, tedy na nejvyšší úroveň za více než dva týdny. Později o část zisků přišla a prodávala se za 1,12500 USD. I tak si ale oproti úternímu závěru připisovala 0,9 procenta. Během úterý přitom zaznamenala druhý nejprudší jednodenní nárůst od října 2011.

ECB dnes podle očekávání ponechala své úrokové sazby beze změny. Její šéf Mario Draghi navíc upozornil, že banka nemá důvod měnit svou politiku v reakci na nedávný růst výnosů u evropských dluhopisů.

\"ECB v současnosti neuvažuje o posílení měnových stimulů. Nemají obavy z vrtkavosti trhu,\" řekl agentuře Reuters analytik Brian Daingerfield ze společnosti Royal Bank of Scotland.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK