Dopravní omezení na D1 u Chodova skončí příští týden

04.06.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 4. června (ČTK) - Dopravní omezení na dálnici D1 u pražského Chodova nejspíše skončí příští týden v úterý. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) nyní stavbu přebírá od zhotovitele, kterým jsou společnosti Eurovia a Colas. Pokud kontrola neobjeví závažné nedostatky, uzavírka komplikující dopravu na příjezdu do Prahy během příštího týdne zmizí, řekl dnes ČTK mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Rýdl. Oprava komunikace trvala se zimní přestávkou od loňského léta.

V letošním roce silničáři opravovali levé rychlé jízdní pruhy v obou směrech dálnice mezi nultým a 2,7. kilometrem dálnice a dále pravý a střední pruh mezi 5. a 10. kilometrem v jízdním pásu ve směru z Brna do Prahy včetně sjezdu na Čestlice.

Oprava nebyla součástí takzvané modernizace nejstarší české dálniční tepny. Šlo o opravy lokálních výtluků, nerovností a trhlin ve vozovce a rovněž i o výměnu svodidel. V úseku rovněž silničáři použili nový druh asfaltu, který má tlumit hluk projíždějících aut.

Opravy dálnice za celkem čtvrt miliardy korun začaly loni v červnu a trvaly do konce září. Svedení dopravy do dvou zúžených pruhů si vyžádalo dopravní komplikace. Poslední souvislé opravy v tomto nejvyužívanějším úseku dálnice D1 se podle ŘSD odehrály v polovině 90. let. Od té doby silničáři pouze prováděli havarijní opravy.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK