Praha prodá bytové domy na Chodově za 102 milionů korun

16.06.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 16. června (ČTK) - Praha pokračuje v privatizaci městských bytů. V další vlně prodá bytovému družstvu bytové domy na Chodově za skoro 102 milionů korun. Rozhodla o tom dnes rada města. Na dotaz ČTK to řekl radní Radek Lacko (ANO). Privatizaci musí ještě schválit zastupitelé. Podle již schváleného harmonogramu Praha v následujících letech prodá tisíce bytů za zhruba čtyři miliardy korun.

\"Rada záměr maximálně podpořila a ve čtvrtek o něm bude rozhodovat zastupitelstvo,\" řekl Lacko. \"Nechtěli jsme rozhodnutí nechat až na podzim a nechávat obyvatele v nejistotě, to by bylo neseriózní,\" doplnil. K prodeji je v této vlně privatizace 85 bytů.

Praha podle schváleného harmonogramu ve čtyřech fázích postupně prodává byty mimo jiné na sídlištích ve Vysočanech, Strašnicích, Stodůlkách, na Černém Mostě a v Řepích. Původně měla privatizace postupovat rychleji. Dokončena měla být už vloni na podzim. To se ale nepodařilo. Lidé si podle radního zatím měli možnost koupit zhruba třetinu bytů. Peníze z privatizace putují nedávno zavedený investiční fond a budou sloužit na sociální bydlení.

Prodej bytů město připravovalo zhruba čtyři roky, jeho podmínky zastupitelé schválili v květnu 2012. K prodeji jsou určeny především celé domy, koupit by je měla bytová družstva. Pokud některé družstvo koupi odmítne, zůstane dům v majetku města.

jhr mal

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK