Úspěšný rok pro PF České pojišťovny

02.02.2005 | , Finance.cz
DŮCHODY A DÁVKY


PF České pojišťovny v loňském roce dosáhl nejvyššího historického zisku. Přispěla také  fúze s Novým ČP PF a příznivý vývoj českého kapitálového trhu.

Na 155 tisíc nových klientů a zisk přes 712 milionů korun. Tak vypadají výsledky Penzijního fondu České pojišťovny (PFČP) za rok 2004. Celkový počet klientů se vyšplhal k číslu 771 tisíc.

Zásadní vliv pro skokový nárůst objemu aktiv a zisku znamenalo úspěšné sloučení PFČP s Novým ČP Penzijním fondem (dříve ABN AMRO PF). Dokončená fúze přinesla řadu pozitiv. Možnost efektivněji investovat prostředky klientů a optimalizovat náklady vytváří velmi dobrý předpoklad pro dosahování nadprůměrných hospodářských výsledků. „V roce 2004 jsme dosáhli nejvyššího zisku v historii společnosti. Profitovali jsme přitom také z příznivé situace na trhu českých akcií, jejichž podíl jsme v portfoliu PFČP navýšili na počátku roku 2004,“ komentuje Ivo Foltýn, generální ředitel PFČP.

„Vysoká poptávka po penzijním připojištění jednoznačně souvisí s intenzivní veřejnou debatou o penzijní reformě. Lze ji chápat jako jasný signál připravenosti a ochoty občanů spořit si na svůj důchod,“ říká Ivo Foltýn. Nezanedbatelnou roli podle zástupců fondu hraje i soustředěná a kvalitní nabídka klientům mateřské České pojišťovny.

Autor článku

Redakce

Redakce  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: DŮCHODY A DÁVKY