Akcie na pražské burze v týdnu stouply o dvě procenta na 995 bodů

26.06.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 26. června (ČTK) - Akcie na pražské burze v uplynulém týdnu po delší době posílily. Index PX stoupl o dvě procenta na 995,4 bodu. Největší zisky zaznamenaly cenné papíry bankovní skupiny Erste Group, nejvíce ztratily akcie mediální společnosti CME. Vyplývá to z výsledků burzy. Minulý týden akcie klesly o 1,6 procenta.

\"V uplynulém týdnu přitahovalo pozornost investorů opět především Řecko. I přes krach jednání si evropské akciové indexy připsaly solidní zisky v rozmezí od tří do pěti procent, což ukazuje, že se investoři případného Grexitu (odchodu Řecka z eurozóny) příliš neobávají,\" uvedl analytik J&T Banky Pavel Ryska.

Hvězdou tohoto týdne se stala Erste Group, která přidala 6,2 procenta na 727,3 Kč. Banka benefitovala z pozitivního sentimentu v sektoru. Naopak nejhorší výkon bez korporátní zprávy předvedla CME, která zaznamenala pokles o 3,8 procenta na 51,8 Kč.

Na domácím trhu neočekává Ryska příští týden žádné korporátní zprávy. Příští týden bude opět ve znamení výsledku jednání s Řeckem. Pokud by země návrh věřitelů přijala, očekával by pokračující růst na evropských akciových trzích. Naopak nepřijetí návrhu a pravděpodobná insolvence Řecka by mohly vést k výrazné korekci, dodal.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK