Firma Vítkovice, a. s., měla konsolidovaný zisk 334,7 milionu Kč

28.06.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Ostrava 28. června (ČTK) - Společnost Vítkovice, a. s., z největší české strojírenské skupiny Vítkovice Machinery Group vytvořila za rok 2014 konsolidovaný čistý zisk 334,7 milionu korun. Je to o 114 milionů korun (přes 51 procent) více než v roce 2013, kdy byl zisk firmy 220,2 milionu korun. ČTK o tom informovala mluvčí Vítkovic Eva Kijonková.

Společnost loni dosáhla tržeb 13,4 miliardy korun, což bylo o 4,4 miliardy (24,7 procenta) méně než v roce 2013. \"Předloni byl ve výši tržeb patrný vliv EPC kontraktu Adularya v Turecku,\" uvedla Kijonková.

Vítkovice, a. s., jsou jádrem původní struktury holdingu a zastřešují energetické, právní, logistické a další služby pro celé seskupení. Do její konsolidace vstupují právě dceřiné společnosti, které se podílejí na dodávkách energetických celků a technologických zařízení, jako jsou například společnosti Vítkovice Heavy Machinery, Vítkovice Gearworsk nebo Vítkovice Power Engineering.

Vítkovice, a. s., zaměstnávají kolem stovky lidí. Celá strojírenská skupina má přes 8000 zaměstnanců a tvoří ji firmy s ročním obratem více než 25 miliard korun.

Obchodní ředitel skupiny Jiří Skuhra uvedl, že letos skupina počítá mimo jiné s dokončením výstavby elektrárny Yunus Emre investora Adularya v Turecku a rekonstrukcí válcovací trati barevných kovů v Pákistánu. \"Na tyto projekty by měl volně navázat projekt výstavby ocelárny v Saúdské Arábii a další projekty v energetice a službách,\" doplnila Kijonková.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK