Obama dnes mluvil s Merkelovou o problémech Řecka

28.06.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Washington 28. června (ČTK) - Americký prezident Barack Obama dnes podle prohlášení Bílého domu hovořil o situaci v Řecku s německou kancléřkou Angelou Merkelovou. Oba se shodli, že je důležité najít způsoby, jak udržet Řecko v eurozóně.

\"Oba vedoucí představitelé potvrdili, že jejich příslušné ekonomické týmy pečlivě sledují situaci a zůstávají nadále v úzkém kontaktu,\" uvádí se v prohlášení. Shodli se také, že je zásadně důležité vynaložit veškeré úsilí k tomu, aby bylo Řecku umožněno zavést reformy a obnovit ekonomický růst v rámci eurozóny.

Americký ministr financí Jack Lew pak vyzval evropské ministry financí a Mezinárodní měnový fond, aby pokračovali v práci na řešení situace Řecka, jeho reformách a oživení. Podle ministerstva financí dnes Lew hovořil mimo jiné s ministry financí Německa a Francie a výkonnou ředitelkou MMF Christine Lagardeovou.

Kvůli řecké finanční krizi svolala německá kancléřka na pondělní odpoledne schůzku šéfů parlamentních skupin a stran. Francouzský prezident François Hollande pak podle agentury Reuters svolal na dopoledne schůzku vybraných ministrů francouzské vlády.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK