Obchodování s akciemi v New Yorku bylo pozastaveno

08.07.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 8. července (ČTK) - Provozovatel newyorské burzy NYSE Group musel dočasně pozastavit obchodování se všemi akciemi na newyorské akciové burze. Důvodem jsou technické problémy, napsala agentura Reuters. Na dalších trzích se s akciemi dále obchoduje. Americké akciové trhy dopoledne prudce ztrácely.

\"Je to pod kontrolou. Pouze čekáme na informace. Nejsou zde žádné známky paniky,\" řekl agentuře Reuters Mark Otto z J. Streicher & Co, který se účastní obchodování na burze. \"Čekáme na zprávu o tom, zda se znovu otevře, kdy a jakékoliv další podrobnosti.\"

Dopoledne všechny tři hlavní akciové indexy klesaly o více než jedno procento. Technologický index Nasdaq se propadl až na nejnižší hodnotu za dva měsíce a širší index Standard & Poor\'s 500 nejníže za čtyři měsíce. Přispěl k tomu propad akcií v Číně, který vyvolal obavy z dopadu poklesu čínských akcií na globální ekonomický růst. Investoři jsou rovněž stále nervózní kvůli řecké dluhové krizi.

Technické problémy na newyorské burze přicházejí ve stejný den, kdy kvůli potížím s počítačovými sítěmi nesměly přechodně startovat letouny americké společnosti United Airlines.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK