MMR eviduje zatím v rámci nových dotací žádosti za asi 50 mld. Kč

09.07.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 9. července (ČTK) - Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) zatím eviduje ve svém monitorovacím systému zhruba 5000 žádostí o dotace z evropských fondů v novém programovém období v hodnotě asi 50 miliard korun. Na noční tiskové konferenci po jednání vlády to uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová (za ANO).

\"Důležitá je pro nás maximální osvěta, kdo může čerpat, kdo může žádat a podobně,\" podotkla ministryně.

MMR dnes uvedlo, že bylo už vyhlášeno 17 výzev z Operačního programu (OP) Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost, osm z OP Zaměstnanost a podrobná avíza pro 15 výzev byla vydána i pro OP Životní prostředí. Podle ministryně je v plánu, že u ostatních operačních programů, u kterých dosud nebyly výzvy vyhlášeny, se tak stane v průběhu léta. \"U Integrovaného regionálního operačního programu se například chystáme vyhlásit v červenci výzvu na územní plánování,\" dodala Šlechtová.

Česká republika může v novém programovém období 2014 až 2020 z různých unijních fondů čerpat až 23,83 miliardy eur (652 miliard korun). V nové sedmiletce se snížil počet operačních programů, strukturálních je osm. Doplňují je operační program rybářství a program rozvoje venkova.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK