Foxconn zvažuje v Česku investice v řádu miliard korun

13.07.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 13. července (ČTK) - Tchaj-wanská společnost Foxconn zvažuje v Česku investice v řádu miliard korun do svých závodů v Pardubicích a Kutné Hoře. Vláda dnes schválila mandát premiéru Bohuslavu Sobotkovi, aby podepsal memorandum o spolupráci mezi vládou ČR a Foxconnem. V tiskové zprávě to uvedlo ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO). Investice by znamenala tisíce nových vysoce kvalifikovaných pracovních míst, dodalo MPO.

Foxconn chce vybudovat výzkumné a designové centrum, které by mělo být jediné svého druhu v Evropě. Firma plánuje vyvinout plně automatizované řešení pro výrobu, které bude aplikovat ve svých provozech v Pardubicích a Kutné Hoře. Dál chce postavit datová centra či využít svých distribučních kanálů v Číně k vytvoření obchodní platformy pro export českých výrobků na perspektivní asijské trhy.

Podle MPO jde o jeden z největších potenciálních projektů, které se uskutečnily v rámci lákání investic formou investičních pobídek. Projekt nabídne velké množství nových pracovních míst pro kvalifikované odborníky, a současně posílí exportní postavení českých výrobků na asijských trzích, uvedlo MPO. \"Spolupráce se společností Foxconn tak bude mít významný pozitivní efekt a příznivý dopad na celou ekonomiku České republiky. O konkrétní podobě investičních projektů budeme nyní se společností jednat,\" dodal ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek (ČSSD).

Podpis memoranda o spolupráci mezi českou vládou a společností Foxconn Technology Group je naplánován na 21. července, kdy spolu budou jednat premiér Sobotka a prezident společnosti Foxconn Terry Gou.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK