O víkendu zbrzdí řidiče uzavírka dálnice D2

27.08.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 27. srpna (ČTK) - O posledním prázdninovém víkendu čeká řidiče nová uzavírka na dálnici D2, kde budou silničáři opravovat povrch vozovky na dvou úsecích. První úsek bude začínat hned za Brnem a končit na třetím kilometru dálnice a druhý bude mezi 28. a 43. kilometrem. ČTK to dnes sdělilo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) spolu s Ústředním automotoklubem (ÚAMK). Komplikace o víkendu hrozí také v Rakousku, Itálii a Chorvatsku.

Naopak ulehčením pro řidiče v ČR bude zprovoznění modernizovaného úseku dálnice D1 mezi Lhotkou a Velkou Bíteší na Vysočině, kde v příštím týdnu budou odstraněna všechna dopravní omezení. I v září ale budou pokračovat opravy D1 v úsecích mezi Brnem a Vyškovem od 199. do 210. kilometru.

V souvislosti s očekávaným provozem bude na silnicích rovněž vidět více policejních hlídek. \"Každoročně zvyšujeme ke konci prázdnin dohled nad silnicemi. Nasazujeme jak příslušníky dopravní, tak pořádkové policie,\" řekl dnes ČTK mluvčí policejního prezidia David Schön.

Z hlavních zahraničních dovolenkových tras mají řidiči očekávat dopravní komplikace zejména na rakouské dálnici A2 z Vídně do Štýrského Hradce, kde je v rekonstrukci úsek mezi 116. a 110. kilometrem. Uzavřena od pátečních 18:00 bude německá dálnice A17 navazující u Drážďan na tuzemskou D8. Konkrétně jde o úsek mezi exity Drážďany Gorbitz a Dreieck Drážďany západ, uvedlo ŘSD.

Kromě cesty z Chorvatska, kterou mohou ucpat řidiči vracející se na konci prázdnin domů, se dají dále očekávat komplikace například na italské Brennerské dálnici A22 a všech hlavních silnicích v blízkosti pobřeží. Kromě Česka totiž končí tento víkend letní prázdniny v Polsku, Maďarsku, Slovinsku a v části Nizozemska.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK