Dolar zpevňuje k japonskému jenu, vůči euru ale klesl

08.09.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn/New York 8. září (ČTK) - Dolar dnes na devizových trzích zpevňuje vůči japonskému jenu, k euru ale mírně klesá. Investoři přehodnocují postoj k riziku a čekají na zasedání americké centrální banky (Fed), které bude příští týden. Mezi experty zatím nepanuje jasný názor na to, zda Fed zvýší sazby, nebo s tímto krokem zatím počká.

Jednotná evropská měna odpoledne smazala ztráty a kolem 17:00 SELČ se k dolaru prodávala za 1,1184 USD. Oproti pondělí tak vykazovala nárůst o 0,1 procenta.

Euro se během dopoledne spolu s japonským jenem dostalo pod zvýšený tlak s tím, jak se investoři přestali obávat rizika. Za jejich optimismem stály zejména příznivé údaje o vývoji evropské ekonomiky a také růst na akciových trzích.

Pozornost investorů se nyní soustředí na zasedání Fedu, které se bude konat 16. a 17. září. Mnozí donedávna očekávali, že Fed na tomto zasedání přikročí k prvnímu zvýšení úroků po téměř deseti letech. To ale v minulých týdnech zpochybnily otřesy na finančních trzích a další signály zpomalování čínské ekonomiky.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK