Akcie v USA zpevňují, počáteční silný růst se ale zmírnil

09.09.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 9. září (ČTK) - Americké akcie na počátku dnešního obchodování výrazně zpevňovaly, k růstu jim pomohly naděje na další podpůrná opatření v Číně. Velkou část zisků nicméně akcie později smazaly a vykazovaly slabý růst.

Kolem poledne newyorského času (18:00 SELČ) Dow Jonesův index přidával 0,1 procenta na zhruba 16.510 bodů, zatímco širší index S&P 500 měl k dobru skoro 0,2 procenta a pohyboval se blízko 1971 bodů. Index technologického trhu Nasdaq Composite si připisoval 0,2 procenta na zhruba 4821 bodů.

Čínské ministerstvo financí dnes uvedlo, že podpoří ekonomiku urychlením infrastrukturních projektů a zrychlením reformy daňového systému. Čínské akcie díky tomu dnes posílily. O téměř osm procent vzrostly japonské akcie, když japonský premiér Šinzó Abe naznačil možnost snížení firemních daní. Vzhůru dnes zamířily také evropské akcie.

Podle analytika Ryana Larsona ze společnosti RBC Global Asset Management byl dopolední útlum na Wall Street technického rázu a nestály za ním žádné zásadní ekonomické faktory.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK