Americký dolar po poklesu akcií a statistice oslabuje

10.09.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 10. září (ČTK) - Americký dolar dnes na trhu oslabuje k euru i koši měn. Způsobil to propad akcií a nejnovější statistické údaje ze Spojených států, které byly spíše smíšené a nevnesly jasno do toho, zda americká centrální banka (Fed) příští týden zvýší úrokové sazby.

Kolem 17:25 SELČ euro vůči dolaru posílilo o 0,5 procenta na 1,1273 USD a k jenu o 0,7 procenta na 135,90 JPY. Dolar vůči jenu stoupl o 0,2 procenta na 120,55 JPY, ke koši šesti předních světových měn však dolar oslabil o 0,15 procenta.

Evropské akcie navázaly na výkon asijských burz a zastavily růst z posledních tří seancí. Poklesem zahájily dnešní obchodování i americké akcie. Ke ztrátám akciových burz přispěly zprávy o poklesu prodeje aut v Číně a zpomalení kapitálových výdajů v Japonsku.

Americká vláda dnes oznámila, že počet nových žadatelů o podporu v nezaměstnanosti v USA minulý týden klesl. To je příznivá zpráva, která posiluje naději, že by Fed mohl již příští týden zvýšit úroky. Další údaje však ukázaly, že dovozní ceny minulý měsíc klesly o 1,8 procenta, což vyvolává obavy o inflaci a nahrává naopak tomu, že by Fed mohl se zvyšováním úroků počkat, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK