V pátek začne oprava rychlostní silnice R7 za téměř 130 mil. Kč

10.09.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. září (ČTK) - V pátek začne oprava rychlostní silnice R7 mezi Prahou a Knovízí za téměř 130 milionů korun. Jedná se o opravu pravé strany, tedy ve směru na Chomutov, která je ve velmi špatném stavu a řidičům tu značky kvůli vyjetým kolejím a výmolům doporučují snížit rychlost. Levá strana tohoto úseku prošla opravou minulý rok. ČTK o tom informoval mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Rýdl. Průjezd místem bude omezený.

Práce na úseku přibližně mezi čtvrtým a 12. kilometrem začnou v pátek ráno odstraňováním svodidel, stavební práce začnou v úterý. \"Přestože silnice R7 není součástí hlavních mezinárodních koridorů, představuje významný přínos pro ekonomiku a zaměstnanost zejména průmyslového Mostecka a Chomutovska, které spojuje s hlavním městem,\" uvedl ředitel ŘSD Jan Kroupa. Silnici také velmi využívají lidé cestující z Kladenska do Prahy. Součástí prací by mělo být kromě nových povrchů i odtěžení krajnic a úprava drenáží.

Silnice R7 čeká na dostavbu. Čtyři jízdní pruhy mohou řidiči ve Středočeském kraji využívat pouze na úseku mezi Prahou a Slaným, další část směrem na hranici s Ústeckým krajem by se měla začít stavět v roce 2019. Silnice 7 propojuje Prahu, Chomutov a státní hranici, je dlouhá 82,63 kilometru a čtyři pruhy má zatím jen zhruba na polovině své délky, druhá polovina má pruhy dva. Označení rychlostní tedy neplatí pro celou její délku. Dostavbu silnice R7 označil nedávno ministr dopravy Dan Ťok za vhodnou pro financování ze soukromých peněz, protože není v evropské prioritní síti a nepůjdou tedy na její dostavbu využít evropské dotace.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK