Akcie v USA dopoledne díky Applu a zdravotnickým firmám rostly

10.09.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 10. září (ČTK) - Akcie ve Spojených státech zahájily obchodování poklesem, rychle se jim však podařilo ztráty smazat. Pomohly k tomu hlavně akcie firmy Apple a zdravotnických firem.

V poledne místního času (18:00 SELČ) index Dow Jones vzrostl o 0,5 procenta na 16.331 bodů. Širší index Standard & Poor\'s 500 stoupl o 0,5 procenta na 1952 bodů. Index technologického trhu Nasdaq se zvýšil o 0,8 procenta na 4794 bodů.

Nejvíce k růstu všech tří hlavních indexů přispěl Apple, jehož akcie dopoledne posilovaly v reakci na středeční představení nových produktů o zhruba dvě procenta. Akcie zdravotnické firmy Gilead rostly o zhruba tři procenta.

Globální trhy byly dnes pod tlakem a většina trhů v Asii i trhy v Evropě klesaly. Důvodem byly nejnovější slabší statistické zprávy z Číny a Japonska.

Počet nových žadatelů o podporu v nezaměstnanosti ve Spojených státech minulý týden dále klesl. Zpráva naznačila, že zpomalení růstu počtu nových pracovních míst v srpnu bylo pouze anomálií a trh práce zůstává nadále silný, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK