Americké akcie stagnují, panuje nejistota ohledně Fedu

11.09.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 11. září (ČTK) - Ceny akcií ve Spojených státech se v první polovině dnešního obchodování výrazněji nezměnily, na trhu panuje nejistota před blížícím se zasedáním americké centrální banky (Fed). Akcie energetických společností zamířily dolů kvůli zlevňující ropě.

Kolem poledne newyorského času (18:00 SELČ) vykazoval Dow Jonesův index nárůst 0,1 procenta na 16.352 bodů. Širší index S&P 500 a index technologického trhu Nasdaq Composite zůstaly téměř beze změny. S&P 500 se pohyboval kolem 1953 bodů a Nasdaq byl blízko 4795 bodů.

Zasedání Fedu se bude konat 16. a 17. září. Mnozí donedávna očekávali, že Fed na tomto zasedání přikročí k prvnímu zvýšení úrokových sazeb po téměř deseti letech. To ale v minulých týdnech zpochybnily otřesy na finančních trzích a další signály zpomalování čínské ekonomiky.

\"Před zasedáním Fedu panuje velká nejistota,\" řekl agentuře Reuters analytik Randy Frederick ze společnosti Charles Schwab. \"Trh zůstane až do zasedání vrtkavý. Pokud se Fed příští týden nerozhodne sazby zvýšit, bude tato vrtkavost pokračovat,\" dodal.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK