Pokles prodeje Volkswagenu v srpnu zrychlil

18.09.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt nad Mohanem 18. září (ČTK) - Německému automobilovému koncernu Volkswagen klesl v srpnu prodej aut o 5,4 procenta na 714.400 vozů. Pokles prodeje tak zrychlil z červencových 3,7 procenta. Automobilka, jejíž součástí je i česká Škoda Auto, v dnešním prohlášením varovala, že situace je obtížná hlavně v Latinské Americe, Rusku a Číně.

Prodej Volkswagenu se poprvé po čtyři a půl letech snížil v dubnu. To zvýšilo tlak na vedení a vedlo k nečekanému odstoupení předsedy dozorčí rady Ferdinanda Piëcha, napsala agentura Reuters.

Prodej hlavní značky VW se v srpnu snížil o 8,1 procenta po červencovém poklesu o 6,9 procenta. Značka VW má na celkovém prodeji podíl 60 procent.

Škoda Auto na počátku tohoto měsíce uvedla, že její prodej v srpnu klesl o 3,4 procenta. V červenci její prodej stagnoval.

Součástí koncernu je celkem 12 automobilových značek, z osobních aut jsou to kromě VW a Škody dále Audi, Seat, Porsche, Bentley, Bugatti a Lamborghini. Volkswagen je největším výrobcem aut v Evropě a do roku 2018 se chce stát největším výrobcem aut na světě.

Navzdory poklesu prodeje se Volkswagenu podařilo v prvním pololetí překonat v prodeji vozů japonskou Toyotu a vůbec poprvé se stát nejprodávanější automobilkou na světě.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK