Na 5 velkých sportovních akcí letos přijelo 1,2 mil. návštěvníků

21.09.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 21. září (ČTK) - Letošních pět velkých sportovních akcí v Česku navštívilo celkem 1,172 milionu fanoušků a na 560 televizních stanicích si je po celém světě pustilo téměř 1,4 miliardy diváků. Například na halovém mistrovství Evropy v atletice lidé přímo utratili 350 milionů Kč a příjmy do veřejných rozpočtů činily 140 milionů Kč. S odkazem na analýzu KPMG to dnes uvedla agentura CzechTourism.

V České republice se letos odehrály významné sportovní akce jako MS v hokeji, halové mistrovství Evropy v atletice, mistrovství Evropy ve fotbale do 21 let, RunCzech (prvních pět maratonů) a Zlatá tretra. Na tyto akce CzechTourism z operačního programu \"Zvýšení povědomí o atraktivitách regionů České republiky s cílem zvýšení návštěvnosti\" dal 30 milionů Kč.

\"Značka Czech Republic - Land of Stories se v prvním pololetí letošního roku hojně objevovala v záběrech televizních kamer v přímých přenosech i ze záznamů. Tyto přenosy byly navíc doprovázeny reportážemi o krásách jednotlivých pořadatelských měst, regionů i celé ČR,\" uvedla generální ředitelka agentury CzechTourism Monika Palatková.

Sportovní akce tak letos pomohly zvýšit návštěvnost ČR. Do Česka přijelo v prvním pololetí 12,4 milionu zahraničních návštěvníků, meziročně o 9,5 procenta více. Z toho zhruba 4,9 milionu tvořili zahraniční turisté, kteří se v ČR ubytovali minimálně na jednu noc. Jednodenních návštěvníků bylo 6,4 milionu, tranzitních cestujících pak 1,1 milionu. Vyplývá to z údajů agentury CzechTourism a Českého statistického úřadu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK