Americký dolar po nejednoznačné statistice z USA oslabuje

01.10.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn/New York 1. října (ČTK) - Americký dolar dnes na devizovém trhu oslabuje. Hlavním důvodem jsou nejnovější statistické údaje, které vyslaly protichůdné zprávy o stavu americké ekonomiky. To vyvolává nervozitu kolem načasování zvýšení úrokových sazeb v USA. Investoři se teď soustředí na páteční zprávu o vývoji nezaměstnanosti.

V 17:45 SELČ euro vůči dolaru přidávalo 0,2 procenta na 1,1196 USD. K japonskému jenu ale mírně ztrácelo a pohybovalo se kolem 133,90 JPY. Dolar vůči jenu odepisoval o 0,2 procenta na 119,61 JPY.

Dolarový index, který sleduje vývoj dolaru ke koši šesti hlavních světových měn, odepisoval 0,3 procenta na 96,049 bodu.

Stavební výdaje v USA v srpnu vzrostly na nejvyšší úroveň od roku 2008. Růst zpracovatelského sektoru však v září dále zpomalil a je jen těsně nad úrovní 50 bodů, která odděluje růst aktivity od poklesu.

Zvýšil se minulý týden počet nových žadatelů o podporu v nezaměstnanosti. Počet Američanů, kteří hledají práci, však stále zůstává na historicky nízké úrovni, která odpovídá zdravému trhu. Nejednoznačné údaje by mohly americké centrální bance (Fed) zkomplikovat rozhodnutí, kdy zvýšit úrokové sazby.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK