Penzijní připojištění je bezpečnou investicí

27.04.2005 | , Finance.cz
DŮCHODY A DÁVKY


Uvažujete o uzavření penzijního připojištění u některého z penzijních fondů působících na našem trhu, ale bojíte se o své vložené prostředky? Jak jsou vlastně klientské příspěvky zabezpečeny?

V poradenském centru na našich stránkách můžete položit dotaz z oblasti investic, daní, bydlení, pojištění či financování. Tuto možnost využívá řada čtenářů a my pro vás každý týden vybíráme jeden z nich. Dnešní dotaz se dotýká oblasti penzijního připojištění, konkrétně problematiky zabezpečení klientem vložených finančních prostředků.

Otázka:
Je možné vložit jednorázově na účet penzijního fondu částku, která bude součtem mých sjednaných příspěvků do doby výplaty starobního důchodu? Jsou s touto aktivitou spojená nějaká případná rizika? Je zde relativně zajímavé zhodnocení?

Na tento dotaz odpovídala Petra Mayerová:

Odpověď:
Předplatit si penzijní připojištění na období delší než rok, tedy i do doby výplaty starobního důchodu, je možné a umožňují to všechny penzijní fondy. Rizika jsou stejná jako u jiných investic, kdy provedete jednorázový vklad do produktu, u kterého nejsou vložené prostředky pojištěné ze zákona. Ale Ministerstvo financí České republiky a Komise pro cenné papíry mají nad penzijními fondy stálý dozor, takže si myslím, že je to jeden způsob z těch bezpečnějších investic. Penzijní připojištění si můžete sjednat i on-line v našem Prodejním centru a získáte tak od nás odměnu ve výši jednoho měsíčního příspěvku.

Autor článku

Lukáš Buřík  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: DŮCHODY A DÁVKY