E15: Severní část žižkovského nákladové nádraží změnila majitele

06.06.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 6. června (ČTK) - Developerská společnost Central Group získala severní část nákladového nádraží Žižkov. Na prázdných pozemcích, které koupila od britské firmy Discovery Group, hodlá vybudovat tisíce bytů. Uvádí to deník E15. Cena transakce podle něj přesáhla miliardu korun.

Mluvčí Central Group listu potvrdila, že firma uzavřela smlouvu, na jejímž základě koupila pozemky včetně práv k původnímu projektu s již vydaným územním rozhodnutím. Oproti plánům britské Discovery Group, která hodlala na místě vybudovat i obchodní centrum, chce Central Group pozemky využít převážně k rezidenční výstavbě. Podle deníku E15 parcela pojme více než 2600 bytů, jejichž výstavba si vyžádá přes devět miliard korun. Stavět by se podle listu mohla začít za rok.

Kolik Central Group za pozemky na Praze 3 zaplatila, nechtěla žádná ze stran obchodu komentovat. Deník E15 s odvoláním na zdroje z trhu uvádí, že se cena měla pohybovat v rozmezí od jedné do jedné a půl miliardy korun.

Jižní část nákladového nádraží Žižkov, která zahrnuje i památkově chráněnou funkcionalistickou budovu, vlastní společnost Žižkov Station Development. Ta je společným podnikem Českých drah a developerské firmy Sekyra Group.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK