Právo: Stávka na dráze je už zřejmě zažehnána

05.05.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 5. května (ČTK) - Stávka na dráze, kterou hrozilo Odborové sdružení železničářů, je podle deníku Právo zřejmě zažehnána. Podle deníku k tomu přispělo úterní a středeční neformální jednání zástupců Českých drah s odboráři a některými poslanci hospodářského výboru.

Výsledkem konzultací, o nichž se Právo dozvědělo poté, co šéf Českých drah Petr Kousal ohlásil rezignaci, je, že se v pondělí mimořádně sejde dozorčí rada Českých drah, která by měla přistoupit na personální změny. Odvolán by mohl být náměstek šéfa ČD pro obchod a provoz Jiří Kloutvor, kterého odboráři viní ze špatných výsledků.

Podle kuloárových informací navíc osobní vztahy mezi Kloutvorem a šéfem odborů Jaromírem Duškem jsou napjaté. Vstřícnost dozorčí rady by měla umožnit Duškovým odborům na jednání příští středu od stávky upustit, píše Právo.

O možném Kloutvorově odvolání se zmiňují i Hospodářské noviny. Potíže Českých drah nejenže podrazily nohy Kousalovi, ale rozhoupávají i křeslo jeho náměstka pro obchod Jiřího Kloutvora, píšou.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK