ČKA bude prodávat pohledávky v objemu 31 miliard korun

12.05.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 12. května (ČTK) - Česká konsolidační agentura bude prodávat pět bloků pohledávek v celkové hodnotě 31 miliard korun. Kromě nesplácených dluhů v držení agentury nabídne balíky z dceřiných firem Konpo a Česká finanční. Výběrové řízení bude vyhlášeno 20. května, oznámil mluvčí ČKA Jiří Pekárek.

S nabídkou se v rámci tzv. investorského dne přišlo seznámit 70 zástupců z 50 společností. "Reprezentovali renomované zahraniční a tuzemské společnosti, byli mezi nimi analytici, ekonomové významných bank i zástupci poradenských firem," doplnil mluvčí.

Prodávaný majetek se rozděluje na konkurzní a nekonkurzní. ČKA věří, že vytvoří v rámci nadcházejících pěti souběžně probíhajících tendrů investorům komfortní prostředí, což se odrazí v ještě větší konkurenci a následně v dosažené ceně za bloky.

Předchozí prodej z portfolia společnosti Konpo skončil podle Pekárka úspěšně, neboť finální nabídky převýšily dosavadní hodnoty výtěžnosti těchto transakcí. Za dva bloky v objemu téměř 23 miliard korun získal stát 1,52 miliardy korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK