Registr poradců pomůže podnikatelům s výběrem konzultantů

16.05.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 16. května (ČTK) - Agentura CzechInvest spustí v září Národní registr poradců, který by měl podnikatelům pomoci při výběru kvalitních konzultantů. Registr je součástí projektu, který zahrnuje dotační program zaměřený na rozvoj konkurenceschopnosti českých firem či srovnání jejich výkonnosti s podobnými podniky v tuzemsku i zahraničí.

"Národní registr poradců umožní malým a středním podnikatelům přístup k velkému počtu vysoce kvalifikovaných konzultantů, kteří nejen prokážou svou odbornost, ale také se budou řídit přísným profesionálním a etickým kodexem," řekl generální ředitel CzechInvestu Radomil Novák.

Díky registru bude vytvořen systém hodnocení a zvyšování kvality poradců, takže zájemci o jejich služby si nebudou muset poradenské firmy sami prověřovat. "Očekáváme, že registr poradců výrazně omezí problémy s neseriózními poradenskými firmami, na jejichž práci si podnikatelé stěžují. Podniky navíc získají přístup k profesionálním službám a nástrojům, které jsou dnes v Evropě zcela běžné," uvedl ředitel odboru poradenství agentury CzechInvest Luboš Lukasík.

Dodal, že přihlášky do registru poradců či do seznamu jejich hodnotitelů jsou k dispozici na internetových stránkách CzechInvestu (www.czechinvest.org). "Základní podmínkou zápisu do registru je tříletá konzultační praxe a zkušenost s projekty na zlepšení konkurenceschopnosti malých a středních podniků. Všichni zájemci projdou náročným výběrovým řízením," řekl Lukasík.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK