Rada podpořila vymáhání poplatků, kritizovala chyby při něm

18.05.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 18. května (ČTK) - Rada České televize podpořila proces vymáhání dlužných koncesionářských poplatků, který spustila ČT a externí firma na vymáhání dluhů. Zároveň ale negativně zhodnotila chyby, které se v procesu nastartovaném minulý týden staly. "Jde zejména o formulaci dopisu, kterým byli dlužníci a případní dlužníci osloveni, o způsobu provozu telefonního infocentra a necitlivého přístupu k dlouhodobě platícím koncesionářům," píše se v usnesení, které rada přijala drtivou většinou hlasů.

Členové rady se shodli, že celý start vymáhání poplatků byl negativně ovlivněn tím, že Česká pošta předčasně rozeslala část dopisů neplatičům a případným dlužníkům, než bylo původně domluveno. Celý proces vymáhání pak navíc nebyl veřejnosti dostatečně Českou televizí vysvětlen. Tím došlo k ohrožení dobrého jména České televize, míní rada.

Na téma vymáhání poplatků se dnes zvedla silná diskuse, při níž dokonce člen rady Petr Uhl navrhl zastavení celé akce a omluvu ČT veřejnosti. "Poté by ČT spustila celou akci s firmou BSP znovu, ale za méně kontroverzních podmínek," navrhl Uhl. Jeho návrh však byl radou zamítnut.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK