Penzijní fond České pojišťovny je lídrem trhu zaměstnaneckého penzijního připojištění

19.05.2005 | , PFČP
Tiskové zprávy


Penzijní fond České pojišťovny (PFČP) se podle souhrnných výsledků penzijních fondů za první čtvrtletí 2005 stal jedničkou také v segmentu zaměstnaneckého spoření na důchod.

Ke konci března evidoval celkem 174 tisíc klientů s příspěvkem zaměstnavatele, což představuje meziroční nárůst o 9 %. Vyplývá to z aktuálních dat zveřejněných Asociací penzijních fondů ČR.

Za dynamickým růstem v segmentu firemní klientely stojí především změna obchodní strategie PFČP, která proběhla v závěru minulého roku v souvislostí s fúzí s ABN AMRO Penzijním fondem. „Spojením PFČP s ABN AMRO Penzijním fondem jsem převzali a rozšířili portfolio významných firemních klientů (např. České dráhy, Škoda Auto apod.). U těchto klientů se snažíme o další zkvalitnění poskytovaných služeb a zprostředkování nabídky produktu co nejširšímu okruhu zaměstnanců. Současně jsme aplikovali a využili know-how v oblasti prodeje, které nám umožňuje být ještě úspěšnější v nabídce našich služeb novým společnostem.“ říká Pavel Němec, výkonný ředitel pro obchod a marketing. 

V České republice aktuálně získává příspěvek od své firmy na 700 tisíc klientů, což je 23 % z celkového počtu 3 milionů připojištěných osob. Míra zapojení práceschopného obyvatelstva ČR přitom přesahuje 60 %. „Penetrace penzijního připojištění mezi zaměstnavateli trvale stoupá. Zaměstnavatelské příspěvky přitom přivádějí do systému nové, zejména mladší klienty,“ dodává Pavel Němec.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy