Další expanze skupiny PPF

01.06.2005 | , PPF
Tiskové zprávy


Skupina PPF dnes oznámila, že k 1.6.2005 zavádí novou strukturu, která bude lépe odpovídat strategickým záměrům skupiny. PPF se chce plně soustředit především na klíčové oblasti podnikání, kterými je spotřebitelské financování,...

...retailové bankovnictví, pojišťovnictví, penzijní a investiční fondy. Tyto aktivity a další expanzi do zahraničí bude řídit PPF a.s. Zároveň dochází k manažerskému i kapitálovému oddělení ostatních investic.
 
Hlavní prioritou PPF bude posílení jejích aktivit na ruském trhu a další expanze do zahraničí. Při uvažované regionální expanzi PPF z potenciálních zemí vybrala například Čínu, Kazachstán, Rumunsko, Srbsko a Černou horu, Ukrajinu a Vietnam. U těchto zemí analyzuje potenciál pro klíčové oblasti podnikání v segmentu finančních služeb pro individuální klienty a zvažuje případný vstup na tyto trhy. Mezinárodní expanze neznamená odchod skupiny PPF z českého a slovenského trhu. Zde bude i nadále rozvíjet aktivity klíčových společností skupiny, mezi něž patří Česká pojišťovna, Home Credit, eBanka a další specializované společnosti PPF.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy