PPF plánuje expanzi v Číně, Vietnamu, Rumunsku i na Ukrajině

01.06.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 1. června (ČTK) - Přední česká finanční skupina PPF plánuje expanzi do řady zemí. Vedle klíčového Ruska chce působit především v Číně, Vietnamu, Kazachstánu, Rumunsku, Srbsku a Černé hoře a na Ukrajině. V případě vstupu na tyto trhy chce firma nabízet především finanční služby pro individuální klienty, uvedla v tiskové zprávě mluvčí společnosti Romana Tomasová.

Mezinárodní expanze prý neznamená odchod skupiny PPF z českého a slovenského trhu. "Zde bude i nadále rozvíjet aktivity klíčových společností skupiny, mezi něž patří Česká pojišťovna, Home Credit, eBanka a další specializované společnosti PPF," řekla Tomasová.

Skupina PPF podnikatele Petra Kellnera od června změnila svoji strukturu. Chce se prý plně soustředit na klíčové oblasti podnikání, mezi které řadí spotřebitelské financování, retailové bankovnictví, pojišťovnictví, penzijní a investiční fondy. Tyto aktivity bude stejně jako další expanzi do zahraničí řídit akciová společnost PPF. "Zároveň dochází k manažerskému i kapitálovému oddělení ostatních investic," dodala Tomasová.

PPF patří k největším finančním skupinám v České republice a spravuje majetek za zhruba 170 miliard korun. Vlastní například Českou pojišťovnu, Home Credit či eBanku.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK