Společnost K.O.P. ukončila odkupy akcií Metalimexu

01.06.2005 | , Charles Capital
Tiskové zprávy


Společnost Charles Capital, která je majoritním vlastníkem skupiny Karbon Invest, dnes zveřejnila výsledek povinné nabídky převzetí a nabídky na odkoupení akcií určených akcionářům společnosti Metalimex, a. s.

Společnost K.O.P. a. s., která nabídky převzetí a odkoupení akcionářům společnosti Metalimex učinila, získala v průběhu odkupu celkem 7995 kusů akcií. Cena za jednu akcii byla 2950 Kč. Podíl K.O.P. na základním jmění a hlasovacích právech ve společnosti se tak zvýšil na 48,84 %.

 

Skupina Karbon Invest tak díky odkupu posílila svou kontrolu v Metalimexu na 98,75 %.

 

Výsledky odkupu byly v souladu se zákonem a se stanovami společnosti oficiálně publikovány v dnešním vydání Hospodářských novin, v deníku Právo a v Obchodním věstníku.

 

Akcie společnosti Metalimex budou v nejbližších týdnech staženy z oficiálních trhů.

 

Skupina Karbon Invest zároveň nedávno oznámila záměr koncentrace majetkové účasti ve společnosti Metalimex, tak že společnost OKD zvýší svůj podíl ve společnosti K.O.P. nepeněžitým vkladem tvořeným svým nynějším akciovým podílem ve společnosti Metalimex. V budoucnu tedy budou dosavadní podíly OKD a K.O.P. v Metalimexu koncentrovány ve vlastnictví společnosti K.O.P.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy