ČSOB zajištěné fondy načínají druhou desítku miliard korun

02.06.2005 | , ČSOB
Tiskové zprávy


Výnos až 40 % umožní investorům získat zajištěný fond ČSOB Světového růstu+ 3, který ČSOB nově nabízí i na svých pobočkách. Od středy 1. června banka také uvedla nově na český trh další z řady osvědčených klikacích fondů – ČSOB Světový Click+ 19.

Oba fondy mají sníženou hranici minimální investice na 5 tisíc korun. Jejich nabídka startuje ihned po ukončení prodeje předchozích třech zajištěných fondů, které dokázaly shromáždit přes 550 milionů Kč. Tím také napomohly k dovršení hranice prvních deseti miliard korun, které klienti ČSOB vložili do zajištěných fondů.   

Dovršení hranice prvních deseti miliard korun v zajištěných fondech znamená, že si stále udržujeme více než 65 procentní podíl na tomto nesmírně dynamickém trhu,“ uvedl Jan Barta z ČSOB Asset Managementu. „ČSOB Světový růst umožní participovat až 45 procenty na zhodnocení koše akciových indexů bez obavy z případného propadu akcií. U Clicku jsme již podruhé zvolili kratší dobu zakliknutí, díky čemuž může být nastaveno vyšší maximální zhodnocení, v tomto případě až 33 procent,“ doplnil Barta.

ČSOB Světový Click+ 19 nabízí zhodnocení v rozmezí 8 až 33 % v době své splatnosti, tedy za 5 let a 7 měsíců. Zvýhodněné upisovací období potrvá u Clicku až do 22. července. ČSOB Světový růst+ 3 se bude na pobočkách ČSOB upisovat do konce června. Kratší je i jeho splatnost, která končí v červenci 2009, tedy za 4 roky. Maximální zhodnocení může během tohoto období dosáhnout až     40 procent, průměrný odhad výnosu založený na simulaci reálného vývoje finančních trhů v minulosti činí 22,79 procent.

ČSOB Světový Click+ 19 a ČSOB Světového růstu+ 3 jsou součástí otevřeného fondu Fund Partners, SICAV. Fondy spravované finanční skupinou ČSOB/KBC byly založeny v Lucembursku a podléhají dozoru lucemburské Komise pro dozor nad finančním trhem. Činnost na území ČR se provádí na základě tzv. evropského pasu. V současné době ČSOB nabízí na všech svých pobočkách 150 různých fondů spravovaných v rámci skupiny KBC, která patří mezi největší evropské správce investičních fondů. Obhospodařuje majetek v celkové výši 1630 miliard CZK.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy