ČSOB zvyšuje dostupnost hypoték a přívětivost kreditní karty

03.06.2005 | , ČSOB
Tiskové zprávy


ČSOB se od června zvyšuje dostupnost hypotečních úvěrů. Nově bude hypotéky poskytovat i osobám (cizincům), kteří jsou držiteli průkazu o povolení pobytu člena státu Evropských společenství.

Tato změna umožňuje zejména občanům Slovenské republiky získat hypotéční úvěr v ČR.

U jednotlivých typů ČSOB Hypotéky banka snížila povinné rezervy splátek, čímž se úvěry stávají dostupnější pro žadatele s nižšími příjmy. Velmi zajímavou změnou je možnost využít hypotéční úvěr na financování nemovitosti i mimo území České republiky.

Dále banka osamostatnila produkt ČSOB Hypotéka 85, který byl dříve součástí Hypotéky 100 a měl omezenou účelovost na investice do vlastního bydlení. Nyní je Hypotéku 85 možné použít na všechny typy nemovitostí, které jsou financovatelné standardní hypotékou (tj. např. i rekreační budovu). Od června ČSOB také zrušila omezení maximální výše ČSOB Hypotéky 100 (úvěr byl omezován částkou 3 mil Kč) a výše úvěru je tedy dána pouze výší investice do nemovitosti a schopností klienta úvěr splácet. Banka zároveň snížila minimální částku Hypotéky na družstevní bydlení z 300.000 Kč na 200.000 Kč.

ČSOB kreditní karta

ČSOB od 1. června upravila některé parametry ČSOB Kreditní karty s cílem zvýšit komfort jejich uživatelů. U nově vydaných kreditních karet snížila minimální splátku z 10 % (min. 1 000 Kč) na 5 % (min. 500 Kč). Díky této změně bude moci více klientů kartu získat.

Současně banka připravila dvě novinky zajišťující větší pohodlí držitelů kreditní karty. Klienti s běžným účtem u ČSOB si mohou za 200 korun ročně pořídit tzv. 100% inkaso plné splátky. Banka jim pak sama strhne plnou měsíční splátku. Díky této službě držitelé kreditní karty již nebudou muset dávat pozor na dodržení termínu úhrady plné splátky, aby si zachovali nárok na bezúročné období. V případě, že nebudou na svém účtu mít částku rovnající se plné splátce, bude jim odepsána minimální splátka.

Druhou novinkou je tzv. haléřová tolerance. Pokud klient při plné splátce zapomene na haléře, neztratí již nárok na bezúročné období. Banka na něj bude pohlížet, jakoby vše splatil.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy