Pavel Kavánek vyzývá ministra Sobotku k dialogu s bankami; válečná sekyra musí být zakopána

03.06.2005 | , ČSOB
Tiskové zprávy


Šéf ČSOB a současně prezident České bankovní asociace Pavel Kavánek dnes dopoledne navštívil ministra financí Sobotku a tlumočil mu znepokojení nad celkovou atmosférou, která by mohla vyústit v návrat státního dirigismu vůči bankovnímu sektoru a která nepodloženě zpochybňuje reputaci českých bank.

Pavel Kavánek ministru Sobotkovi navrhl, aby se žádná ze stran, státní orgány ani bankovní sektor, navzájem nepřekvapovaly jednostrannými návrhy či opatřeními a ihned zahájily vzájemný dialog.

Není proč vykopávat válečnou sekyru, když jsme dosud vůbec nevyužili metodu jednání“, uvedl Pavel Kavánek. „Na jednáních, která navrhuji,  by mohla být diskutována představa státu o transparentnějších nabídkách bank, náklady, které by si nová státní regulace bezpochyby vyžádala a zohledněna ochota klientů vyměnit je za vyšší informační komfort“, řekl P. Kavánek.

P. Kavánek dodal, že si nemyslí, že by v liberálním tržním prostředí ČR měla být konkurence vyměněna za svěrací kazajku a že by zdejší klienti skutečně chtěli být po 15 letech svobodné volby znovu vedeni za ruku státní regulací.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy