Okurky značky Znojmia chutnají i Japoncům

07.06.2005 | , HAMÉ
Tiskové zprávy


Největší tuzemský výrobce sterilované zeleniny společnost Hamé, která dodává na trh výrobky pod svojí značkou Hamé, ale i pod svými prémiovými značkami Otma, Veselá Pastýřka a Znojmia, uzavřel kontrakt na dodávku sterilovaných okurek právě pod značkou Znojmia do Japonska. První dodávky budou realizovány již v tomto měsíci.

Ročně vyrobí HAMÉ více než 36 000tun sterilované zeleniny a z toho velkou část tvoří sterilované okurky. Tyto okurky dodává na trh pod značkou Hamé a pod značkou Znojmia, kterou vyrábí dle speciální receptury typické pro tuto značku. Okurky jsou určeny pro tuzemské, ale i pro zahraniční odběratele společnosti. Exportní zákazníci Hamé volí raději ve světě již dlouhá léta známou značku Znojmia. Tuto značku získalo Hamé v roce 2003 .

V letošním roce plánuje Hamé navýšení produkce okurek Znojmia oproti roku 2004, protože zájem odběratelů se zvyšuje a je zřejmé, že značka Znojmia se těší velké oblibě spotřebitelů v tuzemsku i v dalších zemích, kam Hamé exportuje.

Z celkových tržeb Hamé v loňském roce – 3,76 miliard Kč - 70 % tvořili tržby na tuzemském trhu a 30 % to byly tržby na zahraničních teritoriích, kam Hamé vyváží své výrobky. Jedná se o 36 zemí a jednou z nich je již zmíněné Japonsko.

Pro letošní rok plánuje Hamé tržby ve výši cca 4,1 miliard Kč.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy