Penzijní fond České pojišťovny spurtuje v objemu spravovaných úspor klientů

09.06.2005 | , PFČP
Tiskové zprávy


Penzijní fond České pojišťovny (PFČP), největší fond z hlediska počtu klientů, podle souhrnných výsledků penzijního sektoru za první čtvrtletí 2005 zrychlil tempo růstu objemu spravovaných klientských prostředků. Zatímco před rokem PFČP zaostával za vedoucí pozicí o téměř 10 miliard Kč, loni v prosinci to byly necelé 3,4 miliardy korun.

Během prvního čtvrtletí 2005 došlo dalšímu umazání ztráty na rozdíl pouhých 2,4 miliard korun. Vyplývá to z výsledků zveřejněných Asociací penzijních fondů a Ministerstvem financí ČR.

Penzijní fondy spravovaly na konci března prostředky klientů v celkovém objemu 97,6 miliard Kč. Tržní podíl PFČP na tomto objemu přitom představoval 22 %. Zatímco trh rostl v uplynulém čtvrtletí tempem 4,1 % (+ 3,8 mld. Kč), objem úspor v PFČP se zvýšil o 7,5 % (+1,5 mld. Kč). „Výrazná akcelerace tempa růstu objemu spravovaných úspor je určována především velikostí klientského kmene. Je pouze otázkou času, kdy se naše společnost stane lídrem i v tomto parametru,“ hodnotí výsledky Tomáš Matoušek, výkonný ředitel PFČP. 

Během prvních třech měsíců letošního roku vložili klienti do PFČP více než 1,4 miliardy korun. Vzhledem k celkovému „cash in“ odvětví ve výši 5,3 miliard Kč představoval tržní podíl PFČP 27,2 %. „Příliv nových prostředků je vedle nárůstu počtu klientů rovněž ovlivňován stoupajícím průměrným příspěvkem připojištěných osob a zvyšujícím se objemem zaměstnavatelských příspěvků,“ doplňuje Tomáš Matoušek.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy