Inovovaný úvěr autoCREDIT završil úspěšný rok na trhu 3. místem v soutěži Zlatá koruna

09.06.2005 | , GE Money Auto
Tiskové zprávy


Společnost GE Money Auto, jednička na českém trhu financování ojetých automobilů, jako první v loňském roce reagovala na změnu zákona o DPH, který vstoupil v platnost 1. května 2004.

Pro své zákazníky připravila nový produkt na financování nákupu automobilu – účelový úvěr autoCREDIT. Úvěr autoCREDIT umožnil zákazníkům GE Money Auto koupit automobil stejně jednoduše, jako v případě leasingu, a přitom se jej nedotkla zvýšená sazba DPH z finančních služeb.

Úvěr autoCREDIT se stal mezi spotřebiteli jedním z nejoblíbenějších produktů již během roku 2004, kdy jej k nákupu automobilu použilo více než 21 000 spotřebitelů. Souhrnná pořizovací cena automobilů, které pořídili v roce 2004 zákazníci GE Money Auto prostřednictvím úvěru autoCREDIT, dosáhla 3,27 miliardy korun. Na oblibě neztrácí autoCREDIT ani v roce 2005 – jen v období od počátku roku do konce dubna profinancovala společnosti GE Money Auto 11 493 automobilů, z nichž více než 80 % bylo financováno právě úvěrem autoCREDIT. Souhrnná pořizovací cena automobilů financovaných GE Money Auto ve zmíněném období překročila 2,13 miliardy Kč.

 „Úvěr autoCREDIT je jednoduchý, rychlý a dostupný produkt. Zájemci stačí vybrat si automobil v jednom z 1 400 autobazarů po celé ČR, sepsat úvěrovou smlouvu a bez návštěvy jakékoli pobočky může přibližně za 30 minut odjet již v novém autě,“ řekl Petr Šaštinský, předseda představenstva a generální ředitel společnosti GE Money Auto.

Právě jednoduchost, flexibilitu, rychlost a dostupnost ocenili také odborní porotci v rámci třetího ročníku soutěže Zlatá koruna, do kterého bylo letos přihlášeno 144 finančních produktů. Finanční akademie pod záštitou Guvernéra ČNB Zdeňka Tůmy udělila účelovému úvěru autoCREDIT Bronzovou korunu v kategorii úvěrů.

Jedná se již o třetí úspěšný rok pro produkty GE Money Auto v soutěži Zlatá koruna. Již v roce 2003 zvítězil v kategorii Leasing akční produkt „Na auto Vám stačí 10 %“, který umožnil zákazníkům společnosti pořídit si automobil s pouze 10% přímou platbou. V loňském roce se pak na druhém místě umístila nabídka „Splátka od 1 500 Kč měsíčně“.

Inovovaný produkt autoCREDIT jsme konstruovali s ohledem na zvýšení DPH u klasického leasingu. Zvýšení DPH v květnu loňského roku se tak úvěru autoCREDIT vůbec nedotklo,“ doplnil Petr Šaštinský.

Úvěr autoCREDIT stanovil laťku pro celý trh. Jednoduchost, s jakou lze díky tomuto produktu koupit automobil, přispívá ke znatelným změnám spotřebitelského chování zájemců o nákup automobilů. Zatímco ještě v roce 2003 financovalo úvěrem nákup automobilu pouze 8,7 % zákazníků GE Money Auto, v roce 2004 to již bylo 37,2 % zákazníků a dnes se jedná o více než 80 % nových zákazníků GE Money Auto. Český trh se  tak z hlediska používaných produktů při nákupu automobilu razantně přiblížil vyspělým světovým ekonomikám.

Úvěr autoCREDIT se stal nejúspěšnějším produktem naší společnosti. Ocenění, které nám udělila odborná porota soutěže Zlatá koruna, tento úspěch jen podtrhuje,“ dodal Petr Šaštinský.

K oblibě úvěru autoCREDIT přispívají rovněž další benefity, které GE Money Auto svým zákazníkům poskytuje. Jedná se například o kartu Benzin Plus, díky níž získají zákazníci GE Money Auto slevu 2,2 % při čerpání pohonných hmot u čerpacích stanic společnosti Benzina, a.s. na celém území České republiky. Slevu mohou využít zákazníci GE Money Auto jednou za 24 hodin při nákupu pohonných hmot v ceně od 150 do 3 000 Kč. K získání slevy stačí předložit kartu při placení obsluze čerpací stanice.

V rámci ocenění Zlatá koruna byly úspěšné i ostatní produkty skupiny GE Money. Hypoteční úvěr Hypotéka naopak získal Zlatou korunu v kategorii Hypotéky, Expres půjčka získala Stříbrnou korunu v kategorii Úvěry, úvěr Expres Business získal Stříbrnou korunu v kategorii Úvěry pro podnikatele a služba Infolimit získala Bronzovou korunu v kategorii Elektronické bankovnictví. GE Money tedy patřila mezi nejúspěšnější společnosti v této prestižní soutěži.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy