Privátní a podnikoví klienti svěřili ČSOB do správy již více než 100 miliard korun

10.06.2005 | , ČSOB
Tiskové zprávy


Péče o zhodnocování financí klientů se v ČSOB úspěšně rozvíjí a objem spravovaných aktiv prolomil magickou hranici 100 miliard korun. Samostatná dceřiná společnost ČSOB Asset Management vytvořená právě pro tyto účely patří v tomto ohledu na trhu mezi absolutně největší v ČR.

Nejvíce peněz se shromáždilo v otevřených podílových fondech, do kterých přispívají hlavně menší investoři, aktuálně více než 44 miliard korun. Individuální obhospodařování majetku využívají ale také ve velké míře podniky a instituce, mezi něž patří především penzijní fondy, pojišťovny, ale i města a neziskové organizace. Ty svěřily ČSOB již přes 43 miliard Kč.

 „Tempo zájmu o správu majetku je u firem momentálně vyšší, u lidí se stále bohužel projevuje určitý konzervatizmus. Dynamika růstu objemu například u zajištěných fondů ale ukazuje, že i je dovede nabídka zajímavého produktu oslovit,“ uvedl generální ředitel ČSOB Asset Managementu Josef Beneš. Vzhledem k tomu, že objem spravovaných aktiv roste ve všech sledovaných oblastech, Beneš očekává, že se brzy podaří splnit původní celoroční plán. „Zvýšený zájem jistě pozitivně ovlivnily také současné nízké bankovní úrokové sazby,“ doplnil Josef Beneš.

 

Aktuální objem spravovaného majetku

Otevřené podílové fondy

   44,1 mld. Kč   

Privátní portfolia

     9,7 mld. Kč

Institucionální fondy

     5,6 mld. Kč

Aktiva podnikové klientely

   43,3 mld. Kč

Celkem

 102,7 mld. Kč


Investování je vhodným nástrojem k dosažení dlouhodobých cílů. ČSOB AM pomáhá s výběrem vhodné investice a otevírá přístup k více než 150 fondům nejrůznějších strategií, spravovaných celosvětově finanční skupinou ČSOB/KBC, jejíž součástí jsou také fondy ČSOB Investiční společnosti. Finanční skupina ČSOB/KBC v sobě spojuje silnou domácí pozici a dokonalou znalost českého finančního trhu s dlouholetými mezinárodními zkušenostmi v oblasti správy majetku. Fondy spravované finanční skupinou ČSOB/KBC byly založeny v Lucembursku  a podléhají dozoru lucemburské Komise pro dozor nad finančním trhem. Činnost na území ČR se provádí na základě tzv. evropského pasu.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy