Dozorčí rada pražské burzy v novém složení

10.06.2005 | , Burza cenných papírů Praha
Tiskové zprávy


Šest nových odborníků zasedne v dozorčí radě Burzy cenných papírů Praha, a.s. Rozhodli o tom zástupci akcionářů na třinácté řádné valné hromadě burzy, která proběhla včera.

Na činnost burzovní komory budou následujících pět let dohlížet Martin Roman (předseda představenstva a generální ředitel ČEZ), Tomáš Prouza (náměstek ministra financí),  Jiří Michal (předseda představenstva a generální ředitel Zentivy), Zdeněk Bakala (předseda představenstva Karbon Invest), Tomáš Kvapil (ředitel sekce bankovních obchodů ČNB) a Jaroslav Míl (prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR).

Podle předsedy burzovní komory a generálního ředitele pražské burzy  Petra Koblice se tak z dozorčí rady burzy stává významný poradní orgán, ve kterém zasedají nejvýznamnější osobnosti české ekonomiky a kapitálového trhu. „To, že mezi členy jsou i tři zástupci podnikatelské sféry, navíc dokládá, že chceme vyjít vstříc firmám, které se rozhodnou na kapitálový trh vstoupit,“ vysvětluje Koblic. Šéf burzy zároveň neskrývá svou spokojenost nad novým složením dozorčí rady: „Zájem takovýchto osobností o práci v burzovních orgánech jasně ukazuje, že význam a kredit kapitálového trhu v české ekonomice jednoznačně stoupá.

Dozorčí radu k 1.6. 2005 opustili její předseda Věslav Michalik i členové Martin Aschenbrenner, Roman Klaban, Jan Struž, Petra Wendelová a Jiří Klumpar.
 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy