ČSOB PF Progres mezi trojicí nejlepších penzijních fondů v soutěži Zlatá koruna 2005

13.06.2005 | , ČSOB
Tiskové zprávy


Finanční akademie ocenila v soutěži Zlatá koruna 2005 ČSOB Penzijní fond Progres stříbrnou medailí na poli nejlepších finančních produktů v kategorii penzijního připojištění. V soutěži téměř stovka finančních expertů a ekonomických publicistů hodnotila finanční produkty ve čtrnácti kategoriích určených běžné klientele a malým a středním podnikům.

Jsem rád, že obliba penzijního fondu Progres roste především u klientů. Jen v průběhu letošního roku  získal PF Progres více než 25 000 nových účastníků. Ocenění odborníků si samozřejmě také vážím. Naše strategie spočívající v nabídce dvou penzijních fondů s různým investičním zaměřením se ukázala být jako velice úspěšná,“ komentoval výsledek soutěže Petr Beneš  odpovědný za koordinaci řízení obou penzijních fondů ve skupině ČSOB. ČSOB Penzijní fond Progres za posledních pět let vykázal nejvyšší průměrné zhodnocení na trhu. Svoje postavení potvrdil i v roce  2004, za který svým klientům  připsal nejvyšší zhodnocení na trhu ve výši 5,3 %. ČSOB PF Progres je jediným tuzemským penzijním fondem orientovaným na mladší generaci s dynamickou investiční strategií, jež pracuje s vyšším podílem akcií a zahraničních dluhopisů. Nadprůměrného zhodnocení však dosáhl i sesterský penzijní fond Stabilita, když za rok 2004 připsal svým klientům 4,3 %.

ČSOB Penzijní fond Progres patří mezi rychle rostoucí fondy, kterým se daří získávat nové klienty. Počet účastníků penzijního připojištění v ČSOB PF Progres vzrostl v loňském roce o 55 % a tempo růstu se v roce 2005 ještě zvýšilo.  „Jen za loňský rok se snížil věkový průměr našich klientů na 41 let, podíl účastníků ve věku do 40 let přesáhl dokonce 50%,“ dodala Kateřina Štěrbová, odpovědná za koordinaci řízení penzijních fondů ČSOB v obchodní oblasti.

ČSOB jako jediná na českém trhu nabízí zájemcům o penzijní připojištění možnost zvolit si penzijní fond a vhodnou investiční strategii. Kromě ČSOB PF Progres je možné spořit na penzi prostřednictvím ČSOB PF Stabilita, který je určen především klientům starším 45 let, upřednostňujícím kratší dobu spoření a konzervativní investiční strategii.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy