Stavebnicové Konto Genius si od ledna zřídilo téměř 28 tisíc klientů

14.06.2005 | , GE Money Bank
Tiskové zprávy


Nové flexibilní Konto Genius se od lednového uvedení na trh setkalo s velkým zájmem klientů GE Money Bank. Ke konci května evidovala banka celkem 27 700 Kont Genius.

GE Money Bank představila nové Konto Genius 17. ledna 2005 v rámci svého re-brandingu z GE Capital Bank na GE Money Bank. Svými vlastnostmi Konto Genius naplňuje klíčové charakteristiky skupiny GE Money – flexibilitu, rychlost, snadnost a dostupnost.

Hlavním rysem Konta Genius oproti běžným balíčkovým produktům je to, že si klient k běžnému účtu vybírá z nabídky služeb a produktů jen ty, které chce – žádné mu nepředepisujeme. Sestaví si tak své konto jako stavebnici. Stejně tak poplatky – klient platí jen za to, co používá. Klienti oceňují také možnost kdykoli si zdarma produkty měnit, přidávat či odebírat,“ popsal Konto Genius Roman Přeučil, manažer depozitních produktů GE Money Bank.

Klienti projevili o Konto Genius výrazný zájem a k 31. květnu 2005 bylo flexibilních Kont Genius v portfoliu banky již 27 700.  Nejčastěji využívanou formou konta je varianta s běžným účtem a dvěma produkty, druhou nejčastější pak běžný účet se třemi produkty. „Nejčastěji si klienti v rámci Konta Genius zřizují k běžnému účtu platební karty, kontokorent a nástroje přímého bankovnictví, zejména Internet Banku,“ podotkl Roman Přeučil. Zájem klientů roste i o studentské konto Genius Student, které bylo také představeno 17. ledna 2005.

Konto Genius má stavebnicový charakter. V rámci nastavení Genia si klient může vybrat k běžnému účtu dvě až šest služeb, které mu nejvíce vyhovují, GE Money Bank mu žádnou nepředepisuje – klient si tak může sestavit „konto na míru“. Poplatek za správu je nižší, než kdyby si zřizoval služby jednotlivě. Za variantu Genia se dvěmi službami zaplatí klient 79 Kč za měsíc, za každou další službu si pak připlatí 20 Kč měsíčně. Hlavní výhodou Genia je možnost kdykoli a zdarma si služby a produkty přidávat, odebírat či měnit – konto se tak rychle a flexibilně přizpůsobuje měnícím se klientovým potřebám

Klienti si mohou k běžnému účtu (s výpisem zasílaným měsíčně poštou) vybrat z těchto produktů a služeb:

Platební karty
- elektronická mezinárodní karta Maestro
- embosovaná mezinárodní karta MasterCard Standard
- karta pro platby na internetu MasterCard Internet
Kontokorentní úvěr Flexikredit umožňující povolené přečerpání běžného účtu
Nástroje přímého bankovnictví
- Internet Banka
- Mobil Banka
- Telefon Banka
Spořící účet - účet k běžnému účtu, na který si klient může odkládat momentálně nevyužívané finanční prostředky

Klientům je navíc zdarma k dispozici unikátní služba Infolimit. Jejím prostřednictvím může klient zjistit, kolik peněz mu GE Money Bank právě nabízí  prostřednictvím kontokorentu Flexikredit, Expres půjčky, O.K. karty a kreditní karty MoneyCard. Již dříve mohli klienti tuto informaci zjistit na výpisu z účtu, na obchodním místě nebo prostřednictvím kanálů přímého bankovnictví. Nyní je tato služba k dispozici i na všech bankomatech GE Money Bank.

GE Money Bank nabízí i studentskou variantu konta - Genius Student. Studenti si mohou za výhodných cenových podmínek složit své konto Genius Student z běžného účtu a až tří produktů. Ty si vyberou podle svých potřeb – ať již si vyberou jeden produkt nebo všechny tři, vždy zaplatí celkově jen 19 Kč měsíčně. Kdykoli a zdarma mohou produkty přidávat, měnit či odebírat. Genius Student mohou získat studenti ve věku 15-24 let, přičemž GE Money Bank požaduje předložení potvrzení o studiu pouze jednou po dobu trvání účtu.

Kvalitu produktů a služeb GE Money Bank neoceňují svým zájmem pouze klienti, ale i odborníci. Svědčí o tom řada ocenění, která GE Money Bank získala v poslední době. V květnu tohoto roku se banka umístila v první čtyřce nejlepších zaměstnavatelů roku 2005, v červnu získala Internet Banka nejvyšší ocenění Internetová banka roku udělené v hlasování veřejnosti. Velikého úspěchu banka dosáhla také v soutěži Zlatá koruna, kde se v první trojici produktů v různých kategoriích umístily hned čtyři produkty GE Money Bank (Hypotéka naopak – 1. místo v kategorii hypoték, Expres půjčka – 2. místo v kategorii půjček, Expres Business - 2. místo v kategorii půjček pro podnikatele a Infolimit na bankomatech - 3. místo v kategorii elektronického bankovnictví.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy