ČSOB podporuje projekt INTERNET PRO SENIORY

14.06.2005 | , ČSOB
Tiskové zprávy


Každý občan by měl mít možnost naučit se vyřizovat své bankovní záležitosti po internetu. ČSOB vedena snahou zpřístupnit bankovnictví po internetu finančně podporuje projekt Občanského sdružení ŽIVOT 90 nazvaný INTERNET PRO SENIORY.

Toulavý karavan s počítačovým vybavením a připojením na internet navštíví letos 20 obcí v různých koutech ČR (včetně většiny krajských měst). Kromě základních znalostí pohybu na síti se senioři zdarma seznámí také s ovládáním ČSOB Internetbankingu 24.

Projekt ITERNET PRO SENIORY bude realizován na území celé České Republiky po dobu 1 a půl roku a byl odstartován 10. května v Praze. Senioři v jeho průběhu mohou navštívit speciální karavan, který je vybaven osobními počítači s přístupem na internet. V případě dalšího zájmu mohou dále studovat ve spolupracujících organizacích (University třetího věku apod.) v místě konání prezentací. Během projektu bude vylosováno 20 studujících seniorů, kteří obdrží osobní počítače. Součástí projektu jsou rovněž různé doprovodné akce.

V každém městě, které karavan navštíví, si budou moci senioři vyzkoušet první krůčky na síti pod vedením trpělivých instruktorů. Kromě základních znalostí pohybu na síti se senioři zdarma seznámí také s ovládáním ČSOB Internetbankingu 24,“ uvedl Milan Tománek, výkonný ředitel Komunikace ČSOB. V příštím roce bude projekt za podpory banky pokračovat a karavan zavítá do dalších regionů. Současně bude Občanské sdružení ŽIVOT 90 s přispěním ČSOB radit seniorům i v některých internetových kavárnách, jak na síť a jak jejím prostřednictvím „bankovat“. Odborným garantem programu je Fakulta elektrotechnická ČVUT.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy