Ministerstvo financí dnes spustilo „Daňovou kalkulačku 2005“

16.06.2005 | , Ministerstvo financí
Tiskové zprávy


Všichni, kdo navštíví stránky ministerstva financí, budou mít možnost si vypočítat, jak se nová úprava zákona o dani z příjmu projeví na výši jejich daní ve srovnání se současným stavem.

Na internetových stránkách ministerstva financí je od dnešního dne umístěna Daňová kalkulačka 2005 - http://www.mfcr.cz/cps/rde/xchg/SID-53EDF4E6-6766147D/mfcr/hs.xsl/dancalc2.html.

V rámci zachování jednoduchosti a názornosti modelu jsou zde zahrnuty pouze okolnosti, které mají vliv na rozdíl ve výsledném daňovém zatížení oproti současnému stavu.

Model je určen pro samostatného poplatníka, rodinu nebo samoživitele. Z nezdanitelných částí základu daně je uvažováno pouze se základní nezdanitelnou částí a nezdanitelnou částí na druhého z manželů. Obdobně jsou v rámci nové úpravy uvažovány pouze slevy na dani na poplatníka a na druhého z manželů. V případě vyživovaných dětí je uvažováno s daňovým zvýhodněním na vyživované dítě, a to v obou systémech.

Pro výpočet se uvažuje, že nezdanitelnou část a daňové zvýhodnění na děti za celý rok uplatňuje ten z rodičů, který má vyšší příjmy

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy