BENETA.cz, s.r.o. zprostila podnikatele časových starostí při jednání s úřady

20.06.2005 | , BENETA.cz
Tiskové zprávy


BENETA.cz, s.r.o. zprostila pražské a středočeské podnikatele, mající přístup k internetu, časových starostí při jednání s úřady. Projekt Výpisy.cz umožňuje obdržet úředně ověřený výpis z Obchodního rejstříku na základě elektronické žádosti.

Jakým způsobem celý systém funguje? Na otázku odpovídá obchodní ředitel společnosti BENETA.cz, Ing. Martin Dvořák: „Projekt Výpisy.cz není čistě elektronická forma obstarání výpisu z Obchodního rejstříku, protože tuto službu státní správa momentálně jednoduše nenabízí. Jedná se o elektronickou objednávku výpisu z rejstříku u naší společnosti, která zajistí vše potřebné na příslušných úřadech. Tedy dojedeme na úřad, vystojíme frontu, zajistíme kolky, razítka i výpis. Poté vše zašleme klientovi buď poštou či kurýrem. Platba za naše služby probíhá samozřejmě elektronicky."

Projekt Výpisy.cz vznikl jako pomoc nejen pro začínající podnikatele, ale především pro podnikatele zaneprázdněné či omrzelé stále přítomnou státní byrokracií. Fungování systému je jednoduché. Na adrese www.vypisy.cz stačí vyplnit objednávkový formulář, počkat na doručení emailové výzvy k úhradě poplatku a poplatek uhradit. Na základě požadavku klienta ověříme počet stran výpisu, podle kterého klientům do druhého dne zašleme výzvu k úhradě poplatku. Jakmile je poplatek uhrazen, podstoupíme veškerý nutný styk s úřady a žádaný výsledek doručíme klientovi poštou či kurýrem přímo na jeho pracovní stůl. Ověřené výpisy jsou standardně zasílány poštou každou středu či na požádání do druhého dne. Náklady na službu jsou daňově uznatelnou položkou, standardně s výpisem je zasílána faktura.

V brzké době bychom rádi umožnili i zasílání výpisů z Katastru nemovitostí a na základě námětů uživatelů projektu Vypisy.cz jsme připraveni rozšiřovat naše služby i do jiných oblastí, např. doručení jízdenek, místenek, výpisu z dopravního inspektorátu a další.

Více informací lze nalézt na www.vypisy.cz

Společnost BENETA.cz s. r.o. se zaměřuje na vývoj internetových aplikací na zakázku a na implementaci vlastních ověřených řešení určených pro správu obsahu a e-business. Do portfolia společnosti patří redakční systémy, intranetová a portálová řešení, e-shopy, evidenční a rezervační systémy. BENETA.cz je předním českým dodavatelem technologie Plone, která je využita i v projektu Výpisy.cz.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy