Společnost Home Credit & Finance Bank úspěšně umístila emisi eurobondů ve výši 275 milionů USD

20.06.2005 | , Home Credit
Tiskové zprávy


Společnost Home Credit & Finance Bank (Moody’s Ba3/NP/D-, S&P B-/C), která patří mezi nejdynamičtěji rostoucí poskytovatele spotřebitelských úvěrů v Rusku, úspěšně umístila na mezinárodních trzích emisi eurobondů v celkové výši 275 milionů USD. Získané prostředky budou použity na financování pokračující expanze na ruském trhu spotřebitelských úvěrů.

Společnost Home Credit & Finance Bank (HCFB) dnes na mezinárodních trzích úspěšně umístila emisi dluhopisů v celkové výši 275 milionů USD. Tyto dluhopisy, se splatností tři roky a kupónovou sazbou 8,625% p.a. s pololetní výplatou, byly vydány za svou nominální hodnotu. Poptávka po dluhopisech byla téměř dvojnásobná oproti původně plánovanému objemu emise ve výši 250 milionů USD. Aby byla tato silná poptávka investorů uspokojena, byl celkový objem emise navýšen do úrovně 275 milionů USD. Kupónová sazba byla stanovena blízko dolní hranice předem plánovaného úrokového rozpětí. Emise dluhopisů přilákala velmi kvalitní poptávku více než 90 mezinárodních investorů, mezi nimiž byli správci aktiv, fondy, banky a privátní banky. Přibližně 30 % emise upsali asijští investoři, 12 % off-shore investoři z USA a zbytek byl umístěn v Evropě.

Tato emise dluhopisů na mezinárodních trzích významně přispěla k diverzifikaci financování HCFB. Získané prostředky budou použity k dalšímu rozvoji aktivit HCFB na ruském trhu spotřebitelského financování, zvýšení přítomnosti HCFB v regionech a rozšíření nabídky produktů.

Spolumanažery emise (joint lead-managers) byli ING Financial Markets a Merrill Lynch International. Byla podána žádost o kotaci těchto dluhopisů na burze London Stock Exchange.

Andrej Lykov, předseda představenstva HCFB, k emisi dluhopisů řekl: „Úspěch této transakce je vyjádřením silné podpory našeho podnikatelského modelu ze strany investorů a dokládá rostoucí renomé HCFB v mezinárodní finanční komunitě. Získané prostředky použijeme na další růst aktivit HCFB, protože naším cílem je poskytovat produkty, které budou dosažitelné pro všechny občany Ruské federace.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy