Novým depozitářem Credit Suisse Life & Pensions Penzijního fondu je HVB BanK Czech Republic

22.06.2005 | , Credit Suisse Life & Pensions
Tiskové zprávy


Credit Suisse Life & Pensions penzijní fond mění svého depozitáře, tedy banku, která shromažďuje prostředky účastníků, státní příspěvky i příspěvky zaměstnavatelů. Od 1. července 2005 se jím stává HVB Bank Czech Republic a.s., která tak nahradí dosavadního depozitáře ČSOB.

Hlavním impulsem ke změně depozitáře byly nabídnuté výhodnější podmínky, které Credit Suisse Life & Pensions penzijnímu fondu zaručí snížení nákladů nejen na služby depozitáře, ale i například na správu svěřených aktiv.

Credit Suisse Life & Pensions penzijnímu fondu se dlouhodobě daří snižovat náklady na správu svěřených aktiv a změna depozitáře je dalším krokem k posílení tohoto trendu. Vyšší efektivita správy aktiv má přitom přímý vliv na výši výnosů. Změna depozitáře je proto pozitivní zprávou především pro klienty Credit Suisse Life & Pensions penzijního fondu,“  řekl generální ředitel Credit Suisse Life & Pensions Petr Žaluda. „HVB Bank je nyní navíc dlouhodobým strategickým partnerem Credit Suisse Life & Pensions penzijního fondu, což umožňuje rozšíření nabídky produktů, které jednotlivé společnosti samy nenabízejí. Změna depozitáře naší společnosti tak přispěje i k lepšímu využití synergických efektů při nabídce široké škály produktového portfolia pro firemní zákazníky i privátní klientelu,“ dodal.

Změna depozitáře nastane k 1. červenci 2005 a v souvislosti s ní dojde i ke změně bankovního účtu, na nějž jsou přijímány platby od klientů fondu - číslo nového účtu je 77777555/2700.

Klienti Credit Suisse Life & Pensions penzijního fondu byli obesláni dopisem, který je o této změně bankovního ústavu informuje, v případě zájmu o další informace jim jsou k dispozici i stránky www.cslife.cz, případně telefonní číslo 841 111 121.

Klienti, kteří  platí své příspěvky složenkou, obdrželi dopisem i potřebný počet poštovních poukázek na celý rok, podle toho, jakou mají na smlouvě sepsánu periodicitu plateb (ročně, pololetně, čtvrtletně nebo měsíčně). Ti, kteří platí své pojištění bankovním převodem, byli informováni, aby si co nejdříve zařídili přesměrování plateb, a to nejpozději do 31. října  2005.

Současně byla změna oznámena také zaměstnavatelům a externím partnerům. Ti dostali instrukce ke všem potřebným krokům spojeným se změnou depozitáře penzijního fondu i o všech technických náležitostech. Zároveň mají možnost obrátit se na pracovníka Credit Suisse Life & Pensions, s nímž jsou v kontaktu, který jim poskytne veškeré další informace.

Credit Suisse Life & Pensions pojišťovna má na českém pojišťovacím trhu stabilní pozici. Objem aktiv pod správou pojišťovny činil ke konci března 2005 více než 3,3 miliardy Kč. Počet klientů Credit Suisse Life & Pensions pojišťovny na konci prvního čtvrtletí přesahoval 73 tisíc.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy